Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Сучасне обладнання для лікування раку тепер є в Чернігові

Новий лінійний прискорювач для Чернігівського онкологічного диспансеруЧернігівський обласний диспансер кожного року надає лікування променевою терапією 2500 хворим, хоча обладнання в 4 рази перевищило термін своєї експлуатації.

У зв’язку з цим було прийнято рішення забезпечити заклад охорони здоров’я новим медичним обладнанням. Зараз найпотужніша і найпрактичніше альтернатива – лінійний прискорювач. Він має безліч переваг. В тому числі, не забруднює середовище радіоактивним впливом, тому що самостійно генерує випромінювання.

Всесвітня організація з охорони здоров’я рекомендує встановлювати 1 такий апарат на обслуговування 300 000 населення. Але державні заклади України мають лише 17 одиниць такого обладнання.

Крім безпосередньо лінійного прискорювача, онкодиспансер отримав комп’ютерний томограф та приміщення, спеціально для цього побудоване. На все перераховане витрачено 103, 1 млн гривень.

Кошти на нове оснащення збирались різними способами. Вони включають субвенцію держбюджету (що стала реальною за сприяння деяких народних депутатів), відрахування з Державного фонду розвитку, кошти з обласного і місцевих бюджетів та кошти, які зібрані під час благодійної акції.

Автор: Інна Зарицька
© Медичний портал Здоров-Інфо
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED