Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Українці отримали новий препарат для лікування раку

Новий препарат для лікування раку зареєстровано в УкраїніПротипухлинний препарат «Космаген» пройшов офіційну реєстрацію в Україні. Це засвідчує наказ Міністерства охорони здоров’я від 11 травня 2018 року.

Препарат зазначений в клінічних протоколах лікування, але ще не реєструвався в Україні. Закон не дає МОЗу права бути ініціатором реєстрації. А виробники препарату не демонстрували зацікавленості у виході лікарського засобу на ринок України.

Проте ситуація змінилась, коли препарат увійшов до закупівель, що реалізуються за допомогою міжнародних організацій. Препаратам, що не зареєстровані в Україні, але мають відповідні сертифікати та пройшли міжнародну перевірку якості, дозволяється брати участь у тендерах.

Якщо препарат перемагає в тендері, то він проходить реєстрацію в Україні через процедуру зі спрощеними правилами. «Космаген» пройшов реєстрацію з другої спроби. Перша не вдалась, бо в пакеті реєстраційних матеріалів не було певної інформації.

Після цього заявник надав всю необхідну інформацію, яка потрібна Державному експертному центру для проведення експертизи матеріалів, що подаються для здійснення реєстрації препарату. «Космаген» скоро потрапить в Україну в рамках централізованих закупівель, що відбуваються при сприянні Програми розвитку ООН.

Автор: Інна Зарицька
© Медичний портал Здоров-Інфо
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED