gototopgototop
Сервіс запису паціентів

Маркет ITMED купить медтехнику в один клик

ТОП-7 продуктів з високим вмістом вітаміну С

ТОП-10 продуктів з високим вмістом вітаміну СВітамін С – це надзвичайно потужний природний антиоксидант, який оберігає організм від вірусів та бактерій, має протизапальну дію, зміцнює імунітет в цілому. Саме тому питання вживання продуктів, багатих на вітамін С, є таким актуальним саме в осінньо-зимовий період. У суспільстві панує міф, що найбільше цього вітаміну в лимоні, проте це не так. Є достатня кількість продуктів, в яких аскорбінової кислоти набагато більше, ніж в лимонах, в яких її усього 40 мг/100г.

Продукти, в яких є багато аскорбінової кислоти

Отже,ТОП-7 продуктів з високим вмістом вітаміну С щоб наш організм отримував максимальну кількість такого корисного вітаміну С, слід вживати наступні звичні для наших географічних широт продукти:
  1. Шипшина. В плодах сухої шипшини міститься 1200 мг вітаміну С на 100 г. Їх можна їсти як самостійну страву, варити компоти, морси.
  2. Червоний болгарський перець. В цьому овочі 250 мг аскорбінової кислоти на 100 г. Також у червоному перці міститься каротин та лікопін, що є дуже сильними антиоксидантами, які знижують ймовірність розвитку раку. Крім того, у червоному болгарському перці багато вітаміну А, тож їсти його рекомендовано всім.
  3. Чорна смородина. Вміст в ній вітаміну С – 200 мг/100г. Найбільш корисною є свіжа смородина, проте за умови правильно виконаних заготівель корисною є й консервовані чи заморожені ягоди.
  4. Обліпиха. В ній також 200 мг вітаміну С на 100 г. Заморожені плоди обліпихи можна зберігати до самої весни, готуючи з них різні корисні страви.
  5. Петрушка. В зелені петрушки 150 мг аскорбінової кислоти на 100 г. Її можна вирощувати взимку просто на підвіконні, щодня отримуючи порцію вітамінів та мінералів.
  6. Зелений болгарський перець. В ньому менше вітаміну С, ніж в червоному, але також багато – 150 мг/100г. Також в ньому є клітковина, яка нормалізує роботу кишечника, та багато інших корисних речовин.
  7. Брюссельська капуста. Ще один вид капусти з високим вмістом вітаміну С – 120 мг/100г. Також в ній багато калію, через що вона корисна для гіпертоніків.
Кінець осені та початок зими – це час, коли природний імунітет людини знижується, погодні умови погіршуються, і вона стає вразливою до хвороб. Щоб захистити себе, варто вживати достатню кількість вітаміну С з їжею.

Автор: Ольга Купріянова
© Медичний портал Здоров-Інфо 
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове

Поиск клиники