Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Що таке естетика обличчя: як правильно доглядати за шкірою

Наш зовнішній вигляд залежить не тільки від віку, харчування, шкідливих звичок, фізичної активності та впливу стресів. Правильно підібраний догляд за шкірою, відповідно до її типу, а також регулярні косметологічні процедури і масаж допомагають шкірі обличчя залишатися підтягнутою і сяючою: для цього зовсім не обов'язково використовувати ін'єкційні методики омолодження або пластику обличчя. Естетика обличчя - це безліч доступних косметологічних процедур, які впливають на клітини шкіри і м'язи обличчя, дозволяючи нам залишатися привабливими. 

Які процедури пропонує естетика обличчя

Арсенал процедур великий: це безліч різних чисток обличчя з використанням антиоксидантних масок, від антистресових ліній по догляду за шкірою до хімічного пілінгу. Також в естетиці обличчя широко застосовують очищення шкіри за допомогою ультразвуку, розгладження зморшок і омолодження дарсонвалем, комбіновані лікувальні чистки і, звичайно ж така важлива омолоджуюча процедура, як масаж обличчя. Кожна з процедур діє на різні шари та клітини шкіри, відновлюючи і омолоджуючи її, розгладжуючи зморшки, покращуючи еластичність шкіри, її і колір і т.д. 

Масаж обличчя і мануальне моделювання

Добре допомагає залишатися у формі класичний масаж обличчя, шиї і декольте (так званої шийно-комірцевої зони). Масаж допомагає не тільки знімати сухість шкіри і прибирає набряклість, покращуючи кровообіг та зовнішній вигляд шкіри. Крім розгладження зморшок регулярні процедури масажу допомагають поліпшити тонус м'язів, зняти психологічну напругу і втому.

За допомогою мануального моделювання обличчя фахівець, використовуючи різні техніки, може вирівняти рельєф носогубних складок, зменшити набряклість центральній частині обличчя, «підняти» вилиці і область під очима і т.д.

Навіщо застосовують різні чистки обличчя та маски

Ефективно очистити шкіру і її пори від забруднень та прибрати ороговілий шар за допомогою одних тільки домашніх способів догляду за шкірою неможливо. Крім того, виконуючи такі процедури неправильно, ви можете не тільки травмувати шкіру, але і занести в неї інфекцію. Повноцінно очистити шкіру м'яко і дбайливо може фахівець з допомогою ручної механічної чистки обличчя і застосуванням спеціальних стерильних інструментів, а також за допомогою хімічного пілінгу або ультразвуку. Часто застосовуються комбіновані чистки, коли спочатку косметолог вручну очищає «забиті» пори, а потім видаляє ороговілий шар дерми ультразвуком. Таким чином, шкіра одночасно оздоровлюється і омолоджується.

Також важливо правильно підібрати маску для обличчя, судячи з вашого типу шкіри, наявних дерматологічних нюансів, вікових рекомендацій і т.д. Тільки в косметологічному центрі фахівець підбере інгредієнти, потрібні в кожному індивідуальному випадку, а при наявності дерматологічних захворювань запропонує альтернативне лікування.

Як досягти стійкого результату від естетичних процедур обличчя

Кількість процедур чисток, пілінгів, масажу або нанесення масок залежить від типу шкіри, стану організму пацієнта або пацієнтки, вікових змін шкіри і визначається косметологом на основі цих та інших чинників. Регулярно використовуючи процедури по естетиці обличчя та підтримуючи шкіру в домашніх умовах відповідно до її типу та рекомендацій фахівця, ви зможете ефективно профілактувати вікові зміни, появу глибоких зморшок, пігментації і т.д.

Якщо Вам важко вибрати клініку для проведення процедур по естетиці обличчя або консультації косметолога, то Ви можете звернутися за безкоштовною допомогою до наших консультантів або скористатися публічним реєстром медичних установ України. 

Автор: Світлана Євсєєва
© Медичниий портал Здоров-Інфо 
При використанні матеріалів статті активне посилання на zdorov-info.com.ua обов`язково 

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED


Алкофарм