Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Як повсякденні звички впливають на нашу шкіру?

Як повсякденні звички впливають на нашу шкіру?Для того щоб підтримувати нашу шкіру в гарному стані багато людей проводять ряд beauty-ритуалів, починаючи з масок для обличчя та закінчуючи відвідуванням спа-салонів. Але чи достатньо цього? Та як наші щоденні звички здатні впливати на шкіру? Спробуємо розібратися.

Зміна наволочки

Золоте правило для чистої шкіри – наволочку для подушки необхідно міняти раз на тиждень. А все через те, що вона збирає на собі бактерії, забруднення та залишки епідермісу. Так і до появи висипань недалеко.

Часте тестування нової косметики


Намагаючись кожен раз вибрати щось належне для своєї шкіри, Ви піддаєте її великому стресу. Шкіра просто не встигає підлаштовуватися під новий склад певного косметичного засобу, що призводить до її подальшого погіршення.

Видавлювання вугрів


Звичка видавлювати вугрі погіршила шкіру дуже багатьох. Після видавлювання на їхньому місці утворюються рани та кірочки. Запускається певний механізм: видавлюєш один прищик, та з'являються кілька нових.

Також така шкідлива звичка загрожує розвитком інфекційного процесу з утворенням абсцесу. В таких випадках без хірургічного втручання не обійтися.

Солодощі


Солодощі можна вживати, але тільки в розумних дозах. Важливо знати, що якщо Ви не можете обійтися без солодкого протягом п'яти годин й у вас спостерігається занепад сил, це може свідчити про порушення ендокринної системи. Тому необхідно звернутися до фахівця.

Найчастіше висипання від солодощів з'являються при наявності порушення функції сальних залоз (швидкі вуглеводи є хорошим середовищем для розвитку бактерій, що призводить до гнійничкових висипань). Таке явище також потребує лікування.

Стрес


Про те, що стрес впливає на наш організм та здатний викликати ряд захворювань, знає кожен. Але річ у тім, що наша шкіра першою реагує на негативні емоції, через наявність на ній рецепторів які чутливі до гормонів стресу.

Внаслідок реакції на стрес починає понаднормово вироблятися гормон кортизол та адреналін, що призводить до звуження капілярів й погіршення насичення шкіри киснем. І це далеко не всі негативні наслідки стресу.

Тому, намагайтеся контролювати свої емоції, знайдіть свій спосіб для заспокоєння нервів.

Шкідливі звички


Курців завжди видає колір шкіри. Річ у тім, що нікотин сприяє звуженню судин та порушенню кровообігу.

Також порушується вироблення колагену та еластину, що робить шкіру тьмяною та в'ялою. Пам'ятайте, що після кожної викуреної цигарки під дією нікотину, судини залишаються звуженими близько години. Не важко уявити, що відбувається якщо людина викурює по кілька сигарет в день.

Алкоголь в надлишку теж має ряд негативних наслідків (особливо для жінок).  Відбувається склеювання еритроцитів, що призводить до кисневого голодування шкіри.  Організм зневоднюється, накопичуються продукти розпаду – шкіра стає тьмяною, синюшного кольору, сухою, а саме обличчя набряклим.

Пам'ятайте, що Ваша шкіра – це броня, яка захищає Вас від негативних факторів.  Тому, більше бувайте на свіжому повітрі, правильно харчуйтеся та постарайтеся позбутися шкідливих звичок.

Автор: Наталія Холявицька

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED


Алкофарм