Перевозка больных

7 фактів про імплантацію зубів

7 фактів про імплантацію зубів1. Імплант це не весь зуб, а тільки титановий корінь.

Імплантом називають штучний орган, що буде відтворювати функції втраченого. У стоматології під імплантом мають на увазі титановий корінь зуба, що буде вживлено в кісткову тканину щелепи. Встановлення коронкової (видимої) частини зуба є окремим етапом протезування.

2. Імплантація може займати різну кількість часу.

Імплантація зубів (Київ - dent-art.com.ua) може виконуватись у різних техніках, залежно від показань та висхідного стану зубощелепної системи пацієнта. В деяких ситуаціях можлива одномоментна імплантація (мається на увазі, що видалення зруйнованого зуба та вживлення імпланта проводиться лікарем-стоматологом за один етап (візит)). В інших випадках необхідно окремими етапами проводити видалення зруйнованого зуба, чекати період відновлення (загоювання), іноді додатково проводити синус-ліфтинг кісткової тканини й лише потім - імплантацію. Така двоетапна імплантація займає більше часу, але є необхідністю, щоб підвищити успіх вживлення імпланту.

3. Існує малоінвазивна імплантація зубів.

Є техніки імплантації зубів, що мінімізують травматизацію тканин та сприяють швидкому загоюванню. До таких методик належить імплантація зубів за хірургічним шаблоном. Під час імплантації за шаблоном можливо вживити багато імплантів одразу. Замість розрізів імплантація проходить за допомогою проколів, що розмічені на заздалегідь на підготовленому шаблоні.

4. Імплантації завжди передує етап санації ротової порожнини.

Щоб зменшити кількість ускладнень під час імплантації та запобігти розповсюдження інфекції, перед імплантацією обов’язково проводять лікування усіх каріозно-змінених зубів в ротовій порожнині, запалення та інших процесів. Вони можуть перешкоджати вживленню та міцній фіксації титанового кореня. У випадку, коли таких “проблемних” зубів немає, стоматолог попередньо проведе професійну чистку зубів (очистить зубне каміння та наліт).

5. За допомогою протезування на імплантах можна відновити як один зуб, так і велику кількість.

Техніка відновлення зубів за допомогою імплантації повною мірою відтворює жувальну, мовну (артикуляційну) та естетичну функції зубів. Саме тому, протезування на імплантах рекомендують доволі часто. Відновити таким чином можна як один окремий зуб, так і повністю весь зубний ряд.

6. Імплантації передує комп'ютерна томографія щелеп.

Таке дообстеження є вкрай необхідним, щоб безпечно спланувати імплантацію зубів. Томографія показує лікарю товщину кісткової тканини у місці майбутньої імплантації, розташування коренів сусідніх зубів, відстань до розташованих поряд анатомічних структур (придаткових пазух, нервів та судин).

7. Імплантація може суттєво відрізнятися в ціні у клініках.

Часто ціни на імплантацію зубів у Києві dent-art.com.ua/hirurgiya-i-implantaciya можуть відрізнятися. Щоб зрозуміти у чому різниця, слід уважно з’ясувати попередньо із чого складається ця сума. Іноді це лише вартість самого титанового кореня (хоча й вона може відрізнятися, залежно від країни-виробника). Тоді слід бути готовим до того, що інші послуги (огляди стоматолога, санація ротової порожнини, дообстеження та вартість протезування коронки) будуть додані окремо. В інших випадках стоматології можуть формувати “пакет послуг”. У будь-якому разі, не вагайтесь та питайте усі подробиці, щоб володіти повною інформацією.
 
Джерела:
  1. Нідзельський М. Я. Ортопедична стоматологія для лікарів-інтернів: навчальний посібник / М. Я. Нідзельський, Г. М. Давиденко, В. В. Кузнецов. – П.: ФОП Болотін А. В., 2016. – 216с.
  2. Предварительное лечение больных перед зубным протезированием / под ред. В.Н. Трезубова. – 2009. – 160 с.
  3. Матеріали сайту ДентАрт.
Данный материал публикуется на условиях договора на размещение рекламных материалов. Ответственность за достоверность содержания несут авторы статейных материалов. Редакция портала "Здоров-инфо" не несет ответственности за достоверность содержания статей, суждения и мнения авторов.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED