Перевозка больных

Не будь байдужим - Підтримай мрію: акція до Міжнародного дня розсіяного склерозу

Не будь байдужим - Підтримай мрію: акція до Міжнародного дня розсіяного склерозуРозсіяний склероз - одне з найзагадковіших захворювань, відомих людині. І хоча вчені знають про його існування вже досить давно, ніхто не може назвати точні причини виникнення цієї хвороби.

Можливо, вся справа в екології, можливо - в вірусній інфекції, а можливо - в генетичній схильності людини. Теорій багато, проте жодна з них не отримала остаточного підтвердження.

Все починається з симптомів на які майже ніхто не звертає уваги: короткочасне оніміння частин тіла, поколювання і печіння в руках і ногах, погіршення зору, головний біль. Більшість симптомів розсіяного склерозу неспецифічні і їх легко пояснити втомою або сплутати з симптомами інших, менш небезпечних захворювань.

Однак з часом ситуація змінюється. Через порушення тонких налаштувань роботи імунної системи, вона атакує власні нервові клітини в головному і спинному мозку людини. Що провокує появу і прогресування порушень функцій яка забезпечується саме на рівні ураженої частини нервової системи.

За приблизними даними у всьому світі зафіксовано понад два мільйони випадків захворювання, і це число зростає з кожним роком. В Україні налічується близько 20 тис. хворих з таким діагнозом, і всі вони мають право на гідне життя.

Однією з найважливіших потреб цих людей є потреба в сучасних  високоякісних препаратах, які не просто полегшують симптоми, уповільнює прогресування хвороби і дає шанс на повноцінне і довге життя.  За умови вчасного діагностування і початку лікування розсіяного склерозу на ранній стадії, така людина живе без обмежень.

Проте, вартість такого лікування така, що небагато хворих можуть  його дозволити.

Тому ми закликаємо всіх небайдужих відгукнутися і разом з нами допомогти цим людям отримати шанс на краще майбутнє.

З цією метою був створений  проект «Підтримай мрію!», що приурочений до Міжнародного дня розсіяного склерозу, який щорічно відзначається 27 травня. Основні завдання цього проекту полягають в тому, щоб розповісти якомога більшій кількості людей про таке захворювання, як розсіяний склероз, про його симптоми і наслідки і про те, як можна допомогти хворим з таким діагнозом.

Адже моральна допомога не менше важлива, ніж матеріальна, а слова підтримки мають не меншу цінність, ніж грошові пожертвування.

Зміна глобальної ситуації з розсіяним склерозом - це важке і довгострокове завдання. Однак навіть одна добра справа може зробити світ кращим, тому що так працює проста істина про те, що шлях довжиною в тисячу миль починається з одного кроку.

Тому закликаємо всіх небайдужих пройти за посиланням https://dreams.ms-ua.com/ та написати свої слова підтримки тим, хто їх потребує. Спільними зусиллями робляться великі справи!

Ще більш докладної інформації ви зможете знайти на сторінці спільноти хворих на розсіяний склероз в Фейсбук www.facebook.com/multiplesclerosis.ua та на сайті https://ms-ua.com

Дізнайтеся більше про людей, які потребують підтримки і про те, як ви можете їм допомогти!

Данный материал публикуется на условиях договора на размещение рекламных материалов. Ответственность за достоверность содержания несут авторы статейных материалов. Редакция портала "Здоров-инфо" не несет ответственности за достоверность содержания статей, суждения и мнения авторов.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED