Перевозка больных

Як підняти та укріпити імунітет?

Як підняти та укріпити імунітет?Знову хвороба? І вже не вистачає жодних сил боротися з безкінечними вірусами, бактеріями та загостреннями?  Звісно у такі періоди дуже часто виникає питання, як підвищити імунітет. І справді, існують доступні способи, які допомагають підвищити опірність організму. Це деякі зміни загального образу життя та спеціальні препарати для підвищення імунітету.

Загальні рекомендації щодо збільшення імунітету

В сучасному світі, де швидкий темп життя та постійний стрес є нормою, збереження здоров'я та міцного імунітету стає все більш важливим завданням.

Щоб організм мав сили боротися з хворобами, потрібно надати йому всесторонню підтримку, зокрема дуже важливу роль відіграє:
  • Правильне харчування: Ваше харчування грає важливу роль у підтримці здоров'я та імунітету (1). Додавання фруктів, овочів, гарбузового насіння, омега-3 жирних кислот до вашого раціону допоможе забезпечити організм корисними речовинами та вітамінами.
  • Заняття спортом та фізична активність. Регулярна фізична активність та заняття спортом можуть підняти ваш імунітет та зменшити ризик розвитку захворювань (2). Заняття йогою, бігом, плаванням, або навіть прогулянки можуть бути досить ефективними.
  • Нормальний сон. Недосипання може знизити ваш імунітет, тому важливо забезпечити достатню кількість сну. Спробуйте лягати спати в один і той же час кожного дня та відключити всі пристрої з екранами перед сном, щоб забезпечити спокійний та безперебійний сон.
Ці рекомендації можуть допомогти вам укріпити ваш імунітет та забезпечити ваш організм потрібними речовинами та вітамінами. Вони є актуальними як для дітей, так і для дорослих.

Препарати для підвищення імунітету

Сьогодні на фармацевтичному ринку є багато препаратів, які обіцяють допомогу у підвищенні імунітету. Проте їх ефективність дуже часто не до кінця підтверджена, тому такі засоби не дають очікуваного результату. Найкращим варіантом для підвищення опору організму стануть препарати на природній основі з натуральним складом.

Саме до таких “імунних” препаратів відноситься Імупрет® від Біонорика®. Це краплі та таблетки на травах, які допомагають у лікуванні хвороб горла та застуди, а також знижують ризик повторного інфікування.

Імупрет® діє комплексно, тому його ефективність стає помітною вже після короткого курсу вживання.

Цей препарат:
  • допомагає впоратись з хронічним запаленням горла та гортані (фарингіт, ларингіт);
  • зміцнює опір слизових до інфекції;
  • бореться із вірусами та бактеріями;
  • комплексно впливає на організм, збільшуючи його опірність (3).

Як правильно вживати Імупрет® для зміцнення імунітету?

Щоб підтримати імунну систему після ГРВІ, застуди, у період епідемій чи просто у час міжсезоння, можна використовувати як краплі, так і таблетки.

Дозування залежить від віку пацієнта:
  • малюкам від двох років можна вживати лише краплі, їх треба пити по 10 кап. 3 р. на день;
  • дітям від 6 до 11 років дають вже й краплі — по 15 кап. 3 р. на день, і таблетки — по 1 таб. 3 р. в день;
  • підліткам від 12 років та дорослим можна приймати по 15 кап. або по 2 таб. 3 р. в день.
Краплі можна пити у чистому вигляді, не розводячи водою — потримайте їх трохи у роті, а потім — проковтніть. Дітям можна давати такі ліки розведеними у соку чи чаї. Таблетки ковтають цілими, запиваючи склянкою води.

Імупрет® зазвичай добре переноситься організмом та не викликає побічних ефектів. Лиш іноді його прийом викликає неприємні симптоми зі сторони кишково-шлункового тракту (дискомфорт, здуття та ін.) чи алергічні реакції.

Для того, щоб відчути стійкий ефект зміцнення місцевого імунітету варто приймати Імупрет® довгостроково.

Профілактичний курс лікування може продовжуватися до півроку.
  1. Caroline E Childs, Philip C Calder, Elizabeth A Miles. Diet and Immune Function. Nutrients. 2019 Aug 16;11(8):1933.
  2. David C Nieman, Laurel M Wentz. The compelling link between physical activity and the body's defense system. J Sport Health Sci. 2019 May;8(3):201-217.
  3. Vasyl Popovych, Ivana Koshel, Alexander Malofiichuk etc. A randomized, open-label, multicenter, comparative study of therapeutic efficacy, safety and tolerability of BNO 1030 extract, containing marshmallow root, chamomile flowers, horsetail herb, walnut leaves, yarrow herb, oak bark, dandelion herb in the treatment of acute non-bacterial tonsillitis in children aged 6 to 18 years. Am J Otolaryngol. 2019 Mar-Apr;40(2):265-273.
Данный материал публикуется на условиях договора на размещение рекламных материалов. Ответственность за достоверность содержания несут авторы статейных материалов. Редакция портала "Здоров-инфо" не несет ответственности за достоверность содержания статей, суждения и мнения авторов.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED