Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Організація медичної допомоги у сільській місцевості, — семінар-практикум відбудеться 31 січня

Організація медичної допомоги у сільській місцевості, — семінар-практикум відбудеться 31 січня 31 січня 2019 року в Києві Асоціація об'єднаних територіальних громад України, Українська федерація громадських організацій сприяння охороні здоров'я громадянського суспільства та «Medical professional events» проводять семінар-практикум «Організація медичної допомоги у сільській місцевості». Запрошуються представники ОТГ, лікарі й керівники первинної ланки.

Законом України «Про підвищення доступності та якості медичного обслуговування у сільській місцевості» № 7117 фактично дано старт реформі сільської медицини. Але з самого початку імплементації цього Закону у громад і медиків виникає дуже багато запитань – фінансових, юридичних, технічних. З метою публічного обговорення та освітлення реформування медицини у сільській місцевості, ролі громад у цьому процесі, вироблення практичних рекомендацій, надання роз’яснень з багатьох практичних питань вирішено провести семінар-практикум саме для представників громад та медиків первинної ланки.

З доповіддю «Спроможна мережа, можливості коригування» виступить Наталія Лісневська, координатор медичного напряму в секторальній децентралізації Центрального офісу реформ при Мінрегіонбуді, президент Української федерації громадських організацій сприяння охороні здоров'я громадянського суспільства, міжнародний експерт в галузі охорони здоров’я. Питанням взаємодії з Національною службою здоров'я України буде присвячена доповідь радника Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Юрія Ганущака.

Про роль місцевого самоврядування та органів виконавчої влади в організації охорони здоров'я населення розповість Ігор Шкробанець, доктор мед. наук, професор, начальник лікувально-організаційного управління Національної академії медичних наук України. Олег Динник, кандидат медичних наук, директор Інституту еластографії, президент Української асоціації фахівців ультразвукової діагностики розкриє тематику УЗ-діагностики на первинній ланці.

Оснащенню ЦПМСД та процедурі проходження тендеру буде присвячена доповідь Андрія Каспаревича, генерального директора медичних порталів «ЗДОРОВ-ІНФО» та «Інформаційні технології в медицині ITMED».

Ігор Гнатуша, голова платформи «Охорона здоров’я» Асоціації ОТГ розповість про співпрацю громад з представниками первинної ланки надання медичної допомоги в умовах реформування галузі.

Після обідньої перерви семінар продовжить свою програму, а його учасники зможуть дізнатися більше про профілактику основних стоматологічних захворювань (Ірина Мазур, професор, президент ГО «Асоціація стоматологів України»), ЕКГ-телемедицину на первинній ланці (Любомир Ткач, керівник консультаційного телеметричного центру Полтавського обласного ЦЕМД та МК), досвід реформування первинної ланки у Васильківському районі Київської області (Ярослава Августинович, головний лікар Васильківського ЦПМСД). Після цього Наталія Лісневська розповість про трудові стосунки в закладах охорони здоров’я та оплату праці, а експерт спілки з реорганізації в охороні здоров’я Артем Копишинський — про добровільне страхування.

Семінар-практикум «Організація медичної допомоги у сільській місцевості» пройде в приміщенні БЦ «Compass FM» (2 поверх, конференц-зал). Модератори заходу — Наталія Лісневська та Алла Кізім.

Участь у заході – безкоштовна! Реєстрація за тел.: (067) 770-32-36; (095) 858-30-96.


Медична платформа

Медичні меблі в ITMED