Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Українські та кубинські медики обмінялися досвідом і контактами у ТПП України

Перший медично-фармацевтичний форум Україна-КубаФахівці з біотехнологій, фармакології, медичного туризму, представники навчально-розробницьких центрів, науково-розробницьких інститутів та інших установ медичної галузі обох країн взяли участь у Першому медично-фармацевтичному форумі Україна-Куба.

«Куба знана своїм унікальним досвідом у фармакологічній, онкологічній та інших медичних сферах. ТПП України націлена на те, щоб наші спеціалісти відновили свою співпрацю. Для нас безцінна та підтримка і допомога, яку кубинський уряд надав українським дітям після страшної катастрофи у Чорнобилі. Україна, у свою чергу, дала професію величезній кількості кубинців, котрі успішно працюють за фахом», –  сказав президент ТПП України Геннадій Чижиков, вітаючи поважних гостей.

Учасники заходу відзначили високий темп розвитку кубинських біотехнологій. Галузь охорони здоров’я на Кубі є прикладом для багатьох країн світу.

«Ми прагнемо зміцнювати історичні зв’язки, що нас об’єднують. Куба готова до співпраці з Україною в усіх секторах», – сказала Натача Діас Агілера, Тимчасова повірена у справах Республіки Куба в Україні.

Система охорони здоров’я Куби на 11 млн. кубинців нараховує 150 лікарень, 450 поліклінік, 111 стоматологічних клінік, 131 пологовий будинок, 12 науково-дослідних інститутів, 482 308 медичних працівників, із них 92 084 – лікарі (по одному на 122 мешканця). Наразі уряд країни впроваджує Соціально-економічну програму до 2030 року, основними складовими якої є збереження соціальних досягнень і захист інтересів народу.

«Наша мета − встановити тісніші контакти та кращу співпрацю між Україною та Кубою. Українська фармакологічна продукція на сьогодні є якісною, конкурентоздатною, орієнтованою на експорт та готовою виходити на міжнародні ринки», – сказав Роман Ілик, заступник міністра охорони здоров’я України.

«Куба відкрита для інвестицій. Ми надали можливість більш ніж півмільйону кубинців вести приватний бізнес, реструктуризували зовнішній борг із західними країнами, що помітно покращило фінансування», – сказала Міріам, Мартінес Делгадо з Торгової палати Куби.

Учасники форуму з юридичної сторони наголосили на важливості узгодження процедури сертифікації та реєстрації фармацевтичних препаратів, що імпортуються в Україну, а також необхідності узгодження між двома країнами юридичних аспектів пакету послуг, який захистить пацієнтів як в Україні, так і на Кубі.

Продовженням заходу стали презентації кубинських галузевих компаній, що завершилися В2В-перемовинами.


Медична платформа

Медичні меблі в ITMED