Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Інформаційні технології та медицина – тісний взаємозв’язок

Інформаційні технології та медицина – тісний взаємозв’язок27 лютого 2018 року у Києві відбувся Міжнародний Гранд Форум “BIT-2018: Навколо Хмари. Навколо Даних. Навколо КЦ. Навколо IoT. Навколо Безпеки”. Це абсолютно унікальний захід для представників вітчизняної галузі ІТ, який зібрав кращих спеціалістів, експертів в різних сферах. Зокрема у рамках BIT-2018 проводився Круглий стіл “ІТ-МЕД та телемедицина в Україні: повільно, але вірно?”, у ході якого з доповіддю виступив представник “Здоров-Інфо” та компанії ITMED Андрій Ганул.

Даний захід став унікальним тому, Інформаційні технології та медицина – тісний взаємозв’язокщо спробував об’єднати дві, на перший погляд абсолютно різні й недотичні сфери людської життєдіяльності – галузь інформаційних технологій та охорони здоров’я. Стало очевидно, що розвиток сучасної медицини неможливий без ІТ-компоненту. Зараз надзвичайно актуальною стає електронна медицина, яка впроваджується на державному рівні. Новітні технології допомагають поліпшити комунікацію між лікарем та пацієнтом, більш надійно зберігати інформацію про перенесені хвороби, раніше встановлені діагнози тощо. Завдяки розробками ІТ-індустрії лікарі мають змогу оперативно обмінюватися інформацією між собою, набувати нового досвіду та знань, підвищувати свою кваліфікацію.

У рамках роботи Круглого столу розглядалися такі питання, як впровадження у життя спеціалізованого програмного забезпечення для медиків, електронних медичних карт, інструментів для дистанційної діагностики тощо. Також піднімалися питання стану вітчизняної телемедицини.

Інформаційні технології та медицина – тісний взаємозв’язокАндрій Ганул у своїй доповіді зробив акцент на ефективній стратегії просування медичних послуг в інтернеті. Присутність клініки в інтернеті дає можливість відігравати значну роль у медичному просторі, отримувати профільних пацієнтів, вдало комунікувати з минулими, наявними та майбутніми клієнтами, забезпечуючи ланцюжок “клініка-лікар-пацієнт”. Ефективне звернення до профільних пацієнтів можливе лише через вдало розроблений сайт, а ще краще – через мережу сайтів, які будуть відповідати конкретним вузьким запитам. Також вигідно розміщувати інформацію про себе на спеціалізованих медичних порталах, наприклад, на “Здоров-Інфо”.

У ХХІ столітті абсолютно всі галузі людської життєдіяльності в тій чи іншій мірі пов’язані з ІТ-технологіями. І медицина не є винятком у цьому питанні. Це розуміють всі, хто прагне рухатися вперед.

Автор: Ольга Купріянова
© Медичний портал Здоров-Інфо

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED