Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

НСЗУ розповіла про інформацію, яку має містити рецепт на «Доступні ліки»

НСЗУ розповіла про інформацію, яку має містити рецепт на «Доступні ліки»Щоб отримувати препарати за програмою «Доступні ліки», необхідно мати електронний рецепт від лікаря.
 
Однак, у період воєнного стану на територіях активних бойових дій або тимчасово окупованих Російською Федерацією у разі відсутності технічної можливості виписування електронних рецептів на лікарські засоби, лікар може виписати рецепт у паперовій формі, і він також дійсний в аптеці, що розташована на території, на якій ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованій Російською Федерацією.
Нагадується, що електронний рецепт – це медичний документ в електронній формі, сформований лікарем в електронній системі охорони здоров’я.
 
Після створення е-рецепта на номер телефону пацієнта приходить СМС з інформацією про номер виписаного е-рецепта та код підтвердження для відпуску з аптечного закладу.
 
За номером е-рецепта працівник аптеки зможе знайти в електронній системі охорони здоров’я рецепт, який містить інформацію про:
  •   прізвище, ініціали та вік пацієнта;
  •   дата виписування рецепта;
  •   тривалість курсу/строку лікування;
  •   найменування закладу охорони здоров’я;
  •   прізвище та ініціали медичного працівника, який виписує рецепт;
  •   джерело фінансування із зазначенням бюджетної програми, за рахунок фінансування якої лікарський засіб відпускається пацієнту;
  •   одне найменування міжнародної непатентованої назви лікарського засобу із зазначенням кількості, а також форми випуску та дози;
  •   спосіб застосування лікарського засобу із зазначенням дози, частоти, часу, умов прийому.
Код підтвердження для відпуску з аптечного закладу слід повідомити фармацевту після того, як пацієнт проінформований про наявність обраної торговельної назви лікарського засобу, потрібної кількості обраного препарату та розміру доплати (якщо це передбачено).
 
При реєстрації  в електронній системі охорони здоров’я пацієнтів, які не мають телефону, з типом методу автентифікації пацієнта “за документами”, лікар виписує е-рецепт на “Доступні ліки” і роздруковує інформаційну довідку, яка дублює ту ж інформацію, що в е-рецепті, а також додатково код підтвердження для відпуску з аптечного закладу.
 
У період воєнного стану на територіях активних бойових дій або тимчасово окупованих Російською Федерацією дійсні рецепти у паперовій формі, за якими можна отримати виписані лікарські засоби в аптеці, що розташована на території, на якій ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованій російською федерацією.
 
Паперовий рецепт – це медичний документ у паперовій формі, виписаний медичним працівником на спеціальному рецептурному бланку, виготовленому друкарським способом. Він містить таку ж базову інформацію, як і електронний, а також деяку додаткову інформацію у частині бланка нижче лінії відрізу та обов’язково засвідчується підписом та особистою печаткою лікаря, який виписав рецепт.
 
Детальніше про препарати, які включені в програму реімбурсації «Доступні ліки» та про те, як їх отримати, за посиланням: https://cutt.ly/TegKXqSc

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED