Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Жінки-медики повинні стати на військовий облік: деталі постанови

Жінки-медики повинні стати на військовий облік: деталі постановиВ Україні виключили норму, за якою жінки-медики чи фармацевти, які не отримували військово-обліковий документ, могли працевлаштовуватися як невійськовозобов'язані.

Це випливає з постанови Кабміну від 16 травня №563. Жінки-медики тепер не можуть працевлаштуватися як невійськовозобов'язані.
 
Раніше жінки, які здобули освіту за медичною або фармацевтичною спеціальністю і не перебували на військовому обліку у територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки (не отримували військово-обліковий документ), могли працевлаштовуватися як невійськовозобов'язані.

Відтепер жінки, які мають відповідну освіту та хочуть влаштуватися на роботу, спочатку повинні прийти до ТЦК для взяття на військовий облік.

Крім того, керівники державних органів, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій повинні повідомляти ТЦК про співробітниць, котрі здобули відповідну освіту, але не перебувають на військовому обліку.
Непрацевлаштовані жінки мають прийти самостійно до відповідного районного (міського) ТЦК та СП з метою взяття їх на військовий облік військовозобов'язаних.

Жінки, які мають спеціальність та/або професію, споріднену з відповідною військово-обліковою спеціальністю, визначеною у переліку, затвердженому Міноборони, крім тих, які здобули освіту за медичною або фармацевтичною спеціальністю, та придатні до проходження військової служби за станом здоров'я та віком, беруться на військовий облік військовозобов’язаних за їхнім бажанням на загальних засадах.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED