Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Чому медиків не зобов'язали вакцинуватися проти COVID-19? Коментарі очільника МОЗ

Чому медиків не зобов'язали вакцинуватися проти COVID-19? Коментарі очільника МОЗЗа словами Міністра, ризик недопуску медичного працівника на місце роботи превалює над ризиком потенційного інфікування.

Українські медики не потрапили до групи, яка підлягає обов'язковій вакцинації від коронавірусної інфекції COVID-19, через ризики нестачі медперсоналу.
Про це міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко розповів в одному з інтерв’ю.
 
"Будь-який документ ухвалюється з урахуванням ризиків. Ризик недопуску медичного працівника на місце роботи превалює над ризиком потенційного інфікування. Якщо в невеликому райцентрі з центральною районною лікарнею, не дай Боже, складеться ситуація, за якої два анестезіологи не захочуть вакцинуватись, то в цьому населеному пункті просто не буде медичної допомоги", - пояснив він.
 
За словами Ляшка, медиків не включили до першої групи, але це не означає, що їх взагалі не включать.
 
"Ми більш детально проаналізуємо категорії медичних працівників (які відмовляються робити щеплення – ред.) – це медсестра, лікар, лікар якого профілю, яких лікарень. Щоб після випуску наказу ми на 100% були впевнені, що він не вплине на універсальний доступ до послуг у сфері охорони здоров’я", - підкреслив міністр.
 
Ляшко каже, що в Україні наразі вакциновано понад 50% медиків.
 
Нагадаємо, 22 вересня Міністерство охорони здоров'я запровадило обов'язкові щеплення від коронавірусу для працівників закладів освіти, працівників міністерств, органів влади та місцевих державних адміністрацій.

 


Медична платформа

Медичні меблі в ITMED