Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Обіг канабісу відповідно до вимог конвенції ООН: депутати пропонують нове врегулювання

 
Обіг канабісу відповідно до вимог конвенції ООН: депутати пропонують нове врегулювання Депутати різних фракцій пропонують врегулювати обіг канабісу, смоли канабісу екстрактів і настоянок канабісу, а також тетрагідроканабінолу (його ізомерів та їх стереохімічні варіанти) відповідно до вимог Єдиної конвенції ООН про наркотичні засоби 1961 року.

Відповідні зміни в закон "Про наркотичні засоби, психотропні речовини й прекурсори" (№5675) зареєстрували депутати Михайло Радуцький, Дмитро Наталуха, Микола Сольський, Андрій Костін, Михайло Крячко, Юрій Арістов, Анастасія Радіна (всі - фракція "Слуга народу") і Іванна Климпуш-Цинцадзе (фракція "Європейська солідарність").
 
Законопроєкт, зокрема, пропонує заборонити на п'ять років імпорт рослин роду коноплі (Cannabis) і сировини для виготовлення готових для медичного застосування засобів з цих рослин.
Ця заборона в пояснювальній записці до законопроєкту пояснюється тим, що українські аграрії здатні забезпечити вітчизняних виробників лікарських засобів, наркотичних засобів, психотропних речовин власною сировиною з рослин роду коноплі (Cannabis).
 
Крім того, передбачається встановлення квот на імпорт вироблених (виготовлених) з рослин роду коноплі (Cannabis) лікарських засобів.
 
На думку авторів законопроєкту, це створить належні умови для культивування рослин, включених до таблиці I переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів для виготовлення або виробництва лікарських засобів (наркотичних засобів, психотропних речовин), проведення наукових досліджень ефективності конопель, надходження значних фінансових інвестицій в економіку України, розвитку низки галузей науки й освіти, вдосконалення системи охорони здоров'я та правоохоронної системи, і, як результат, розширення доступу пацієнтів до необхідного лікування.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED