Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Фонд соцстрахування направив кошти на щомісячні виплати для медиків, що постраждали від COVID-19: деталі

Фонд соцстрахування направив кошти на щомісячні виплати для медиків, що постраждали від COVID-19: деталіВ Україні Фонд соціального страхування з початку 2021 року спрямував 3,4 млн гривень на здійснення щомісячних страхових виплат для медиків, які одержали стійку втрату працездатності через профхворобу COVID-19, а також членів сімей померлих медпрацівників. 

Такі дані були сповіщені Урядовим порталом.
 
Зазначається, що з Фонду щомісячно виділяють 0,9 млн грн для виплати медикам. Наразі їх отримує 41 медпрацівник, який має стійку втрату працездатності через коронавірусну інфекцію. Також 2,5 млн гривень щомісячної допомоги сплатили 96 утриманцям у випадку смерті медичного працівника.
 
У Фонді наголошують: щомісячна страхова виплата на одного медика становить від 788,98 грн до 22 тис. 700 грн. На розмір виплати впливає ступінь втрати працездатності та середнього доходу, який медпрацівник мав на час настання страхового випадку. На зазначені виплати медик може претендувати протягом всього життя або до повного відновлення здоров’я.
Раніше повідомлялося, що Фонд сплатив майже 6 млн грн тим медикам, які постраждали внаслідок перенесеної коронавірусної хвороби й отримали інвалідність.
 
Нагадаємо, що нещодавно Володимир Зеленський зазначив, що чиновники мають нести відповідальність за борги заробітної плати медичним працівникам.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED