Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Українські вчені на шляху до розроблення нових ліків проти COVID-19

Українські вчені на шляху до розроблення нових ліків проти COVID-19В Україні пройшло чергове засідання Президії НАН. Захід відбувся у форматі відео конференції під керівництвом Президента НАН України академіка Анатолія Загороднього, також був запрошений очільник МОЗ Віктор Ляшко та головний санлікар Ігор Кузін.

Ключовою темою, яку обговорювали учасники засідання, стала участь вчених з НАН України у протидії пандемії коронавірусної інфекції.
 
Очільник МОЗ під час свого виступу підкреслив, що держава хоче відновити в Україні власне фармвиробництво імунобіологічних препаратів. Ляшко доповнив, що, якщо вітчизняні вчені зроблять вакцину, то держава готова підписати контракт на її випуск на п’ять років.
 
Наразі активною розробкою прототипів вакцин проти коронавірусної інфекції, а також моніторингом появи нових штамів COVID-19 в Україні займаються дослідники з таких установ, як Інститут біохімії імені О.В. Палладіна, Інститут біології клітини, Інститут молекулярної біології й генетики, Інститут мікробіології й вірусології імені Д.К. Заболотного. Також вчені проводять комп’ютерне моделювання і шукають нові ліки проти коронавірусної хвороби на базі ДНК і РНК.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED