Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Як працюватиме система видачі електронних лікарняних: пояснення МОЗ

Як працюватиме система видачі електронних лікарняних: пояснення МОЗУ більшості випадків працівникові для отримання виплат через хворобу достатньо буде звернутися один раз до лікаря.

Міністерство охорони здоров'я підготувало проєкт власного наказу, який стверджує порядок формування листків непрацездатності у відповідному електронному реєстрі. Документ визначає порядок відкриття і закриття таких лікарняних.
 
Проєкт документа розміщений для обговорення на сайті Федерації профспілок України (ФПУ).
Згідно з документом, листок непрацездатності формується в Реєстрі на підставі медичного висновку. Формуватися листок буде тільки в тому випадку, якщо пацієнта система ідентифікувала як застраховану особу в Держреєстрі загальнообов'язкового державного соціального страхування.
Якщо кілька медичних висновків утворюють один страховий випадок, то кожен наступний лікарняний формується як продовження попереднього, це відбивається і в номері листка непрацездатності.
 
Сформований листок непрацездатності в день створення (відкриття) стає доступним для перегляду в кабінетах страхувальника та застрахованої особи на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України.
 
Для нарахування виплат листок, після дати закінчення періоду його дії, передається страхувальнику.
Період тимчасової непрацездатності в лікарняному може бути скорочений на підставі надходження нових даних.
 
Нагадаємо, що міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко декілька днів тому розповів, що медичні установи країни повинні повністю перейти на електронні лікарняні з 1 вересня 2021 року.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED