Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

НСЗУ: оновлення переліку закладів для госпіталізації пацієнтів з COVID-19

НСЗУ: оновлення переліку закладів для госпіталізації пацієнтів з COVID-19В Україні затвердили новий перелік лікарень для приймання пацієнтів з коронавірусом. Медичну допомогу при лікуванні COVID-19 в Україні надаватимуть 257 лікарень. 

Одні з них залишаються опорними лікарнями, які продовжуватимуть забезпечувати  інфекційну готовність на постійній основі. Інші, так звані лікарні “другої хвилі”, залучаються до надання медичної допомоги пацієнтам з COVID-19 з 1 червня і будуть або виключатися з мережі, у разі зниження показників захворюваності, або розширюватися шляхом лікарень “третьої хвилі” (за необхідності). Оновлення мережі не вплине на пацієнтів, які зараз перебувають у стаціонарі та долають COVID-19. Жоден не має бути виписаний з лікарні до завершення лікування. Про розробку нових маршрутів пацієнтів відповідно до нового переліку закладів охорони здоров’я має подбати місцева влада. Усі послуги, надані лікарнями у травні за пакетом «Стаціонарна допомога пацієнтам з гострою респіраторною хворобою COVID-19» будуть оплачені Національною службою здоров’я України у повному обсязі.

Станом на кінець травня 2021 року, у закладах, визначених для лікування коронавірусної хвороби, перебуває менше ніж 20 тис. пацієнтів. І з кожним днем кількість виписаних більше, ніж кількість госпіталізованих. 
 
НСЗУ має використати державні кошти з максимальною ефективністю. Оскільки відбувається оплата за надану допомогу пацієнтам, а не фінансування ліжок. 
Також в НСЗУ зазначили, що необхідно враховувати поточну епідемічну ситуацію, доступність та якість медичної допомоги як для пацієнтів з COVID-19, так і з іншими неінфекційними захворюваннями. Так потрібно за літо акумулювати ресурси для подальшої боротьби з вірусом. Оскільки восени захворюваність може почати зростати. Саме тому відбувається оновлення мережі “ковідних лікарень” у регіонах.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED