Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Перенесення запуску відшкодування вартості інсулінів через НСЗУ: деталі

Перенесення запуску відшкодування вартості інсулінів через НСЗУ: деталіУряд переніс запуск відшкодування вартості інсулінів через Національну службу здоров'я України (НСЗУ) з 1 липня на 1 жовтня 2021 року.

Про це повідомила перший заступник міністра охорони здоров'я Ірина Садов'як на засіданні парламентського комітету здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування в середу, 2 червня.
 
"Сьогодні схвалено постанову Кабміну про те, що на програму реімбурсації через НСЗУ переходимо з 1 жовтня", - сказала вона.
 
За словами Садов’як, для регіонів відповідні кошти для продовження фінансування реімбурсації інсулінів будуть передані на обласні бюджети.
 
"Є рішення уряду щодо продовження субвенції до 1 жовтня", - сказала вона.
 
Зі свого боку, в.о. глави НСЗУ Андрій Віленський повідомив, що йдеться про 400 млн грн.
За його словами однією з причин відстрочки запуску реімбурсації інсулінів через НСЗУ є проблеми з реєстром інсулінозалежних пацієнтів.
 
"Головна причина в тому, що ми повинні створити дієвий реєстр пацієнтів, якщо реєстру чинного немає, то це є ризики, що ми не будемо мати коштів для повного забезпечення пацієнтів протягом року", - сказав він.
 
Нагадаємо, що за даними Рахункової палати України близько 20% інсулінозалежних пацієнтів не враховуються в держреєстрі.
 
Також було уточнено, що з 1 липня НСЗУ і МОЗ проведуть навчання лікарів правилам внесення даних до реєстру інсулінозалежних пацієнтів, а також ведення записів в ньому.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED