Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

НСЗУ: можливе додаткове фінансування медзакладів, які не відповідали вимогам

НСЗУ: можливе додаткове фінансування медзакладів, які не відповідали вимогамНаціональна служба здоров'я України (НСЗУ) та Міністерство охорони здоров'я планують звернутися до уряду з проханням виділити 300 млн грн на фінансування медичних закладів, які не відповідали встановленим вимогам.

Як повідомив в. о. голови НСЗУ Андрій Віленський під час засідання парламентського комітету здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування в середу, йдеться про майже 200 медзакладів, які з квітня не відповідали вимогам, що встановлені законом до медзакладів та забезпечують безпечне перебування та лікування в них.
 
"НСЗУ платить гроші медзакладам відповідно до цих вимог. Тому ми не могли заплатити тим медзакладам, які не відповідали вимогам", - сказав він.
 
Віленський зазначив, що зменшенню оплат від НСЗУ сприяло також те, що "переважна більшість цих медзакладів не мали того навантаження, яке мали раніше", зокрема за ковідним пакетом. Так у контракті з НСЗУ зазначена максимальна сума, але фактична сума виплат залежить від того, скільки наразі медзаклади надають допомогу і скільки вони пролікували хворих.
 
"Ми розуміємо, що ті клініки, які не відповідали вимогам, наразі залишаються без фінансування. У нас була зустріч з міністром охорони здоров'я, щоб додатково профінансувати ці медзаклади. На це потрібні 300 млн грн. НСЗУ звертається до МОЗ та уряду, щоб ці кошти були додатково виділені", - сказав Віленський.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED