Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Які заклади отримали найбільше фінансування від НСЗУ?

Які заклади отримали найбільше фінансування від НСЗУ?Національна служба здоров`я України у квітні повністю розрахувалася з надавачами медичних послуг як за наданими звітами, так і за пакетами перехідного фінансування та оплати за глобальним бюджетом в березні. Що стосується питання хто отримав найвище фінансування, а хто найменше, то найвищу сходинку у цьому рейтингу посіла спеціалізована допомога, останню – аптечні заклади, що беруть участь у реімбурсації ліків і мають договір з НСЗУ на цю послугу.

Тепер щодо стану оплат за березень. 
Надавачі екстреної медичної допомоги після відповідних законодавчих змін та переходу на новий тариф отримали доплату за лютий та повністю виплати за березень. Загалом 25 центрів екстреної допомоги на суму 125 млн грн 1662. Надавачі первинної медичної допомоги отримали 1 млрд 655 млн грн за березень.

Заклади, які працюють з НСЗУ по договору про реімбурсацію ліків, за березень отримали понад 93 млн грн. Загалом виплати отримали 1075 надавачів послуг.

За лікування пацієнтів з COVID-19 у стаціонарі у березні НСЗУ виплатила 1 млрд 993  млн грн. Оплату отримали 503 спеціалізовані лікарні.1583 надавачі спеціалізованої допомоги за пакетами послуг, які передбачають оплату за глобальним бюджетом, отримали 4 млрд 366 млн грн. Відбувся початок оплати за пріоритетними пакетами послуг, які заклади надали у березні. Адже оплата за цими напрямами здійснюється після закінчення звітного місяця і за фактично надані послуги.

Також у березні заклади отримали кошти за пакетом перехідного фінансування. Півтора мільярда гривень виплатили для 1569 надавачів. У квітні оплату вже отримали 1258 надавачів первинної допомоги на суму 1 млрд 313 млн грн.

Крім того, починається формування нових  договорів за Програмою медичних гарантій 2021 для спеціалізованих  медзакладів. 
 
Щодо екстреної медичної допомоги, наступний транш оплати заклади отримають у травні. Після того, як НСЗУ отримає дані від МОЗ про кількість зареєстрованих випадків пацієнтів з коронавірусом, яким надавали допомогу.

Заклади, які уклали договір з НСЗУ, є самостійними в питанні  розпорядження коштами, які вони отримують за надані послуги. Надавачі витрачають гроші керуючись Господарським кодексом та відповідно до фінансового плану, який затверджується власником закладу. Фінансовий план є основним документом, відповідно до якого медзаклад отримує доходи й здійснює видатки, визначає обсяг та спрямування коштів для виконання своїх функцій. За кошти, отримані від НСЗУ, заклад насамперед має забезпечити надання пацієнту безоплатно повного обсягу медичних послуг, згідно із договором. А вже потім витрачати залишок на підняття зарплат, купівлю нового обладнання чи ремонт.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED