Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Зупинення постачання вакцини проти COVID з Індії до України: деталі

Зупинення постачання вакцини проти COVID з Індії до України: деталі За словами головного санлікаря, друга партія препарату "скоріш за все буде".

Попри те, що постачання вакцини  Covishield з Індії до України призупинено, щеплені нею українці все одно отримають другу дозу препарату.
Про це заявив головний санлікар України Віктор Ляшко.
 
"Вакцина AstraZeneca, виготовлена на індійському, на корейському чи на європейському майданчиках - це один і той же продукт, але з різними назвами. Ця вакцина взаємозамінна. Саме тому без різниці, як їх комбінувати: яку вводити як першу дозу, яку - як другу, або вакцинувати однією і тією ж самою. Невзаємозамінні вакцини - це, наприклад, Pfizer з Covishield, Sinovac з AstraZeneca", - пояснив посадовець.
 
За його словами, друга партія препарату "скоріш за все буде". Україна законтрактувала 2 мільйони доз Covishield, але отримала лише 500 тисяч. МОЗ очікує, що упродовж квітня-травня постачання відновиться.
 
Нагадаємо, в березні Індія тимчасово призупинила основний експорт вакцини від коронавірусу AstraZeneca, що виробляється Індійським інститутом сироватки. Це пов'язано з необхідністю задовольнити внутрішній попит на препарат.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED