Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Як працюватимуть сімейні лікарі регіонах з “червоною” зоною?

Як працюватимуть сімейні лікарі регіонах з “червоною” зоною?Темпи поширення COVID-19 на Буковині й визначення через це регіону “червоною” зоною змусили обласний штаб із ліквідації наслідків надзвичайної ситуації прийняти рішення про те, що сімейні лікарі працюватимуть без вихідних, повідомила пресслужба Чернівецької ОДА.
“Сімейні лікарні Буковини прийматимуть та консультуватимуть пацієнтів без вихідних. Такий робочий графік медики первинки матимуть у найближчі два тижні”, – йдеться у повідомленні.
 
Ситуація вкрай серйозна, адже, окрім наростальної кількості хворих на COVID-19, збільшується щодня і число пацієнтів з гострою респіраторною вірусною інфекцією. 
 
Лікарі протягом двох тижнів не матимуть ані вихідних, ані часу на відпочинок – це зрозуміло з постанови штабу із ліквідації наслідків надзвичайної ситуації. 
 
Але не зрозуміло, буде компенсуватися така ударна праця фінансово або наданням якихось пільг і чи не стануть такі 7-денні робочі тижні правилом для “червоних” зон? Адже карантин протримається щонайменше до 30 квітня, і Буковину можуть ще не раз визначити як “червону” зону. 

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED