Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Коли можна отримати медичний канабіс в українських аптеках?

Коли можна отримати медичний канабіс в українських аптеках?Епопея легалізації медичного канабісу наближається до завершення, а пацієнти, що потребують цих ліків за медичними показами, зможуть найближчим часом придбати їх в аптеках.
“У п’ятницю в Кабінеті Міністрів разом з представниками профільних міністерств, парламенту та Офісу Президента відбулося обговорення проєкту постанови уряду “Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України”, – написав керівник робочої групи в Міністерстві у справах ветеранів України В’ячеслав Жуков на своїй сторінці у Facebook.
 
Мова йде про перенесення канабісу для використання в медичних цілях зі списку заборонених речовин в підконтрольні. Вже на цьому тижні – узгодження фінальної версії робочою групою в МОЗ і внесення на засідання Кабміну.
 
В постанові жорстко регламентується виписування рецептів та відпуск препаратів канабісу  – виключно в електронній формі через електронну систему охорони здоров’я. Всі правила поводження та оформлення електронних рецептів встановлює і контролює їхнє виконання  Міністерство охорони здоров’я.
 
Наступним кроком має стати прийняття законопроєкту, який дозволить вирощувати медичний канабіс в Україні. Це  допоможе значно здешевити його виробництво і відкрити новий напрямок в фармвиробництві.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED