Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Виділення коштів на фінансування Центру мікрохірургії ока: чому це викликало негативну реакцію?

Виділення коштів на фінансування Центру мікрохірургії ока: чому це викликало негативну реакцію?Низка народних депутатів хочуть забрати 140 млн грн в українських лікарень і віддати їх привілейованому «Центру мікрохірургії ока».
Про це повідомила народна депутатка партії «Голос», членкиня комітету з питань здоров’я нації Верховної Ради України Ольга Стефанишина.
Так 18 лютого в першому читанні 274 народні депутати проголосували за законопроєкт, який передбачає виділення грошей на фінансування медичного Центру мікрохірургії ока.
 
Нагадаємо, що бюджет програми медичних гарантій на цей рік скорочений на 50%. Лікарням коштів катастрофічно не вистачає.
 
Як повідомила Ольга Стефанишина, у цій ситуації низка народних обранців хоче забрати майже 140 мільйонів гривень у медзакладів та відповідно у пацієнтів з онкологією, інфарктами, інсультами тощо та із зарплат лікарям. І без фінансових підрахунків і логічних обґрунтувань, по суті: “просто так” — передати привілейованому Центру мікрохірургії ока.
 
Міністерство фінансів, оцінив цей документ негативно, оскільки закон передає 3.5 рази більше коштів від потреби та не відповідає принципам реформування медицини. Також самі по собі розрахунки мають арифметичні помилки.
 
Щодо інформації про Центр хірургії ока, то він працює як приватний, бо з пацієнтів там беруть кошти за послуги.
”Державні кошти мають бути скеровані не на озолочування «Центру хірургії ока» і не в кишені корупціонерам, а на порятунок життів тисяч пацієнтів та зарплати лікарям. Будемо боротися за це до другого читання!”, - зазначила Ольга Стефанишина.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED