Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

У МОЗ назвали терміни перебування на лікарняному після одужання від COVID-19

У МОЗ назвали терміни перебування на лікарняному після одужання від COVID-19Пацієнти після одужання від коронавірусної інфекції повинні тривалий час перебувати під наглядом.
 
Після одужання інфікований раніше COVID-19 має право до місяця перебувати на лікарняному.
 
Про це під час брифінгу 22 жовтня повідомила завідувачка кафедри інфекційних хвороб Національного медичного університету імені Богомольця, членкиня медичної ради при МОЗ Ольга Голубовська.
«Відповідно до наших нормативних документів, ви можете до місяця перебувати на лікарняному після того, як перенесли COVID-19», – сказала Голубовська.
 
За її словами, це пов'язано із «постковідним синдромом», третьою стадією розвитку COVID-19.
«Його зараз дуже інтенсивно вивчають, тому що це – окрема проблема. Тому пацієнтам теж потрібно перебувати під певним наглядом», – зазначила пані Голубовська. 
 
Відомо, що у тих, хто перехворів на коронавірусну хворобу – довготривалі наслідки.
 
Раніше головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко пояснив, що підставою для відкриття лікарняного є симптоми, які притаманні коронавірусу. І в тому випадку, якщо вони є лікар повинен не чекати на результати ПЛР-тестування, а відкривати лікарняний. Це пов’язано з тим, що не можна відправляти людину з симптомами на роботу. 

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED