Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Третина ПЛР-тестів є негативними за підтвердженого діагнозу «коронавірус» – Степанов

Третина ПЛР-тестів є негативними за підтвердженого діагнозу «коронавірус» – СтепановОчільник МОЗ зазначив, що до 30% ПЛР-тестів є негативними за підтвердженого діагнозу «COVID-19».
Міністр охорони здоров'я Максим Степанов повідомив, що в Україні 1,5-2 місяці пацієнтам з COVID-19 ставлять відповідний діагноз й без позитивних ПЛР-тестів. Лікарі ставлять діагноз «коронавірус», зважаючи на симптоматику хворого. 
 
Відповідно протягом півтора-двох місяців ПЛР-тест не є обов’язковою опцією для підтвердження коронавірусної інфекції. За словами керівника відомства, госпіталізація та процес лікування проходить за клінічними проявами
«Нема питання підтвердження COVID-19. В нас вже півтора чи два місяці немає такої опції, як підтвердження обов’язково за ПЛР-тестуванням. За клінічними ознаками підтверджується ковід і відбувається госпіталізація і процес лікування. Це те питання, яке повинні вирішувати на місці лікарі. Це все в нас внесено в стандарт і це питання в тому числі маршрутизації», – пояснив він.
 
Також Степанов зазначив, що за світовою статистикою, до 30% ПЛР-тестів є негативними за підтвердженого діагнозу «COVID-19». Це пов'язано з особливостями ПЛР-тестування та фізіологічними особливостями людини. Тому й було прийняте відповідне рішення щодо взяття до уваги клінічних проявів, а не ПЛР-тесту. 

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED