Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Тест на COVID-19 безкоштовно можна зробити в приватних лабораторіях

Тест на COVID-19 безкоштовно можна зробити в приватних лабораторіяхВідтепер українці матимуть можливість безкоштовно зробити тести полімеразної ланцюгової реакції на виявлення COVID-19 у приватній лабораторії.
Гроші на проведення тестування у приватних закладах виділили з державного бюджету. Відповідне рішення було прийняте на засіданні уряду в п’ятницю 9 жовтня.
 
Крім того, лабораторним центрам, під підпорядкуванням Міністерства охорони здоров'я додатково виділили 100 млн гривень на закупівлю послуг з проведення тестувань методом-ПЛР у закладах охорони здоров'я, незалежно від форми власності.
«Цим актом ми додаємо приватні лабораторії до процесу тестування, а саме, щоб це було безкоштовно для громадян України», – заявив очільник МОЗ Максим Степанов.
Зауважимо, що ціни на ПЛР-тест у приватних лабораторіях стартують від 1500 гривень, а через значну навантаженість державних лабораторій люди часто були змушені тестуватись саме в приватних лабораторіях.Так, близько 30% усіх проведених тестів виконували саме приватні лабораторії.
Раніше Степанов розповідав, що таке рішення може вплинути на збільшення кількості досліджень, а також розвантажити державні лабораторії.
 
Підготування до ПЛР-тесту полягає у його здаванні одразу після нічного сну. Рекомендовано за 3-4 години до тесту не вживати їжу та воду, курити, полоскати ротову порожнину водою та жувати гумку. За 6 годин до тесту варто відмовитися від медикаментозних препаратів які використовуються методом зрошування ротоглотки та розсмоктування. 

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED