Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Європейський союз сприятиме отриманню Україною вакцин проти COVID-19

Європейський союз сприятиме отриманню Україною вакцин проти COVID-19Європейський союз заявив про готовність сприяти Україні в отриманні вакцини проти COVID-19, коли вона буде доступна на ринку. Про це йдеться у спільній заяві України та ЄС, опублікованій на сайті Президента України за результатами саміту «Україна-ЄС».

У цій заяві зазначено, що пандемія COVID-19 – це загальносвітова, а не локальна проблема. Тому країни повинні об’єднатися у питаннях профілактики даного захворювання, а саме у питанні доступу до вакцин, коли їх буде розроблено та запущено у виробництво і продаж.
COVID-19 – це безпрецедентний виклик для всіх систем охорони здоров’я, наголошується у заяві. Тому у ході саміту «Україна-ЄС» було документально закріплене рішення про те, що Україна у межах глобальної ініціативи доступності вакцин проти COVID-19 зможе отримати їх за прийнятними цінами. Про які саме суми йдеться, не повідомляється. 

ЄС виразив готовність співпрацювати з Україною у питанні доступу наших співгромадян до майбутньої вакцини як «глобального загального надбання».

Нагадаємо, за прогнозами вакцина проти COVID-19 може надійти на ринок не раніше весни 2021 року. Проте реальні строки ще довші, вважає багато експертів. Поки процес розроблення та клінічних досліджень вакцин-кандидатів триває.

Автор: Ольга Купріянова

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED