Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Не всі медики отримають доплати до зарплат за вересень

Не всі медики отримають доплати до зарплат за вересень  З 1 вересня 2020 року усім медикам було обіцяно підвищити заробітні плати. Про це неодноразово говорили у МОЗ, посилаючись на відповідне рішення Уряду. Проте уже зараз стає зрозуміло, що далеко не всі медики країни отримають вищі зарплати за вересень. Причина цього – затягування медичних закладів процесу подання відповідних заявок до Національної служби здоров’я, пояснюють у МОЗ.

Зарплати медичним працівникам було заплановано підвищити шляхом виплати їм доплат до посадового окладу. Цього зробити неможливо, якщо медичний заклад не подасть заявку до НСЗУ на отримання грошей для виплат згаданих вище доплат. НСЗУ почала приймати ці заявки з 11 вересня, проте наразі лише 784 медичні установи із більше як 1600, які функціонують по країні, подали ці заявки. Керівництво решти поки зволікає, через що їхні працівники, швидше за все, не зможуть отримати вищу зарплату за вересень. 

Доплати заплановано здійснювати не лише лікарям, а й медичним сестрам, молодшому медичному персоналу, повідомляють у МОЗ. У відомстві наголошують, що кошти для цього виділені. Тож керівництву медзакладів залишається подати заявки на їх отримання в НСЗУ. На це, за словами очільника МОЗ Максима Степанова, слід виділити 15-20 хвилин часу.

Автор: Ольга Купріянова

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED