Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Українській лікарі провели унікальну операцію з видалення пухлини вагою 4,5 кг

Українській лікарі провели унікальну операцію з видалення пухлини вагою 4,5 кгХірурги столичної лікарні «Феофанія» провели унікальну для України операцію з видалення пацієнтці пухлини з грудної клітки вагою цілих 4,5 кг. Завдяки Указу Президента про доступність для громадян України медичної допомоги в цій медичній установі, операцію провели безкоштовно для пацієнтки. Про це повідомляє прес-служба Офісу Президента України Володимира Зеленського.

Зазначається, що здійснене оперативне втручання – перше подібного роду в нашій державі. Воно дуже високовартісне, оскільки вимагає використання дорогого обладнання та праці великої кількості висококваліфікованих хірургів. Вкрай важливу роль відіграє і якісна післяопераційна реабілітація пацієнта. В даному випадку пацієнтка нічого не платила, вартість операції та післяопераційного догляду покрила держава.

Відомо, що операція продовжувалася більше 12 годин поспіль. Пацієнтка – 66-річна мешканка Хмельниччини. Пухлина в легенях у неї з’явилася 3 роки тому, проте жінка її не лікувала з причини браку грошей. Через значне збільшення розмірів пухлини жінці стало важко дихати, її стан почав стрімко погіршуватися. Жінку направили до Києва, де у лікарні «Феофанія» і провели операцію. В оперативному втручанні брало участь понад 30 лікарів.

Під час операції лікарі використовували апарат штучного кровообігу. Після видалення пухлини пацієнтка 5 днів дихала за допомогою апарата ЕКМО. Зараз жінка дихає самостійно і поступово відновлюється після операції.

Автор: Ольга Купріянова

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED