Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

У НСЗУ пропонують внести зміни в оплату неонатальної допомоги новонародженим у 2021 році

У НСЗУ пропонують внести зміни в оплату неонатальної допомоги новонародженим у 2021 роціНаразі відбувається активна розробка Програми медичних гарантій (ПМГ) на 2021 рік. У Національній службі здоров’я України пропонують залишити медичні послуги, які стосуються неонатальної допомоги новонародженим, у переліку пріоритетних для держави. А також внести певні зміни в оплату цих послуг, яку медичному закладу здійснює держава.

Отже, в НСЗУ у ПМГ-2021 пропонують:
  1. Збільшити тариф на надання послуг з неонатальної допомоги новонародженим.
  2. Впровадити підвищувальний коефіцієнт для медичних закладів, які можуть надавати і допомогу при пологах, і неонатальну допомогу новонародженим. Це означає, що інтегровані медичні заклади, які дають можливість і допомагати жінці при пологах, і надавати необхідну медичну допомогу новонародженим дітям, отримають вище фінансування від НСЗУ.
  3. Впровадити підвищувальний коефіцієнт для медичних закладів, які мають виїзну неонатальну бригаду анестезіологів. Саме така бригада дає можливість транспортувати глибоко недоношених дітей у разі виникнення такої необхідності. Наприклад, дитина народилася передчасно у звичайному пологовому будинку, і для збереження її життя її слід терміново транспортувати до перинатального центру, який спеціалізується на виходжуванні передчасно народжених малюків. У такому разі, якщо в пологовому буде вказана вище бригада, він отримає більше коштів від НСЗУ.
Це лише пропозиції, чи будуть вони впроваджені у 2021 році, буде ясно згодом. Але в НСЗУ наголошують на важливості та необхідності запропонованих змін.

Автор: Ольга Купріянова

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED