Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

До кінця року в Україні заплановано провести 127 операцій з трансплантації органів та кісткового мозку – МОЗ

До кінця року в Україні заплановано провести 127 операцій з трансплантації органів та кісткового мозку – МОЗ23 вересня 2020 року відбулося засідання Уряду, на якому було прийнято низку важливих для галузі охорони здоров’я країни рішень. Зокрема, Кабмін схвалив проєкт, який регулює усі питання, пов’язані зі створенням «Українського центру трансплант-координації». Про це повідомляється на сайті МОЗ.

Завданням Центру буде координувати діяльність медичних установ, які проводять операції з трансплантації органів та кісткового мозку в Україні. У МОЗ повідомляють, що вже до кінця 2020 року в нашій державі заплановано повести ще 127 операцій з трансплантації органів та кісткового мозку. Найбільше планують пересадити нирок – для цього передбачено 33 операції. Також заплановано по 3 пересадки серця та печінки. Що стосується трансплантації кісткового мозку, до кінця поточного року українські лікарі повинні провести ще 84 аутологічних пересадки та 4 алогенних.

Нагадаємо, трансплантологію у МОЗ визначили як пріоритетний напрямок охорони здоров’я, який потребує розвитку та підтримки з боку держави. Нещодавно міністр охорони здоров’я України Максим Степанов домовився про стажування українських лікарів в Іспанії у провідних центрах трансплантології. Проте коли і хто поїде на це стажування, поки не повідомляється.

Автор: Ольга Купріянова

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED