Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

У деяких лікарнях замовчуються випадки інфікування медиків COVID-19 на роботі – Володимир Зеленський

У деяких лікарнях замовчуються випадки інфікування медиків COVID-19 на роботі – Володимир ЗеленськийПрезидент України Володимир Зеленський під час селекторної наради з керівництвом країни повідомив, що йому відомі випадки замовчування факту інфікування COVID-19 персоналу лікарень на робочому місці. Така ситуація є неприпустимою і небезпечною, наголосив пан Президент.

За інформацією, якою володіє пан Зеленський, керівництво деяких лікарень країни так чинить, оскільки боїться адміністративного покарання для медичної установи. Адже часто медики інфікуються на роботі через відсутність у лікарні достатньої кількості засобів індивідуального захисту (ЗІЗ).
Володимир Зеленський дав доручення МОЗ невідкладно вжити усіх заходів, щоб забезпечити медиків необхідними ЗІЗ. А також застосувати санкції до керівництва, яке примушує працівників замовчувати факт зараження COVID-19.

Також під час селекторної наради Володимир Зеленський запитав у Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, чи достатньо ЗІЗ у школах країни для організації безпечного навчального процесу? Пан Шмигаль доповів, що всі необхідні заходи для безпечного навчання вжиті, проте з приводу кількості наявних ЗІЗ не уточнив.

За інформацією пана Шмигаля, наразі середня кількість заражених COVID-19 дітей за добу становить 150 осіб, тоді як влітку цей показник був близько 100 осіб. Тож чи буде надалі продовжене навчання в школах, поки достеменно невідомо. Нині проводиться моніторинг того, як перебування в колективах впливає на рівень захворюваності COVID-19 серед дітей.

Автор: Ольга Купріянова

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED