Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

У Китаї та Монголії зафіксовані випадки бубонної чуми

У Китаї та Монголії зафіксовані випадки бубонної чумиУ двох країнах світу, а саме в Китаї і Монголії, зафіксовані випадки бубонної чуми. Про це повідомляють у Всесвітній організації охорони здоров'я, однак заявляють, що ситуація з поширенням цього захворювання знаходиться під повним контролем.

Всього бубонну чуму виявили у 3-х осіб: 2 пацієнта лікуються від хвороби в Монголії, 1 - в Китаї. У ВООЗ кажуть, що мови про нову можливу епідемію і бути не може, адже існують ліки від даного захворювання. Також медична наука знає, як не допустити поширення чуми. У ВООЗ кажуть, що ситуація постійно моніториться, всі можливі контакти хворих відслідковуються, профілактичні заходи вживаються.

Відомо, що хворий з Китаю перебуває на лікуванні в лікарні, стан його стабільний. Про пацієнтів з Монголії інформації не повідомляється.
У Китаї і Монголії періодично фіксуються випадки бубонної чуми, але їх вдається швидко виявити і подолати спалахи без поширення хвороби. Наприклад, випадки чуми були в даному регіоні в листопаді 2019 року.

Бубонна чума багато століть була страшним покаранням для людства. Поки не було знайдено ефективних ліків проти даного захворювання, епідемії чуми забирали життя мешканців цілих міст. Але сьогодні від даної хвороби існують ліки, людство далеко просунулося в питаннях профілактики поширення інфекційних захворювань, особливо добре вивчених. Тому в ВООЗ запевняють - ризику розвитку нової епідемії чуми немає.

Автор: Ольга Купріянова
 
 

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED