Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

В багатьох країнах світу виник дефіцит ліків проти ВІЛ через пандемію COVID-19 - ВООЗ

В багатьох країнах світу виник дефіцит ліків проти ВІЛ через пандемію COVID-19 - ВООЗСвітова пандемія COVID-19 негативно позначається на лікуванні багатьох інших хвороб через перебої в поставках ліків. Транспортні проблеми, в свою чергу, пов'язані з карантинними обмеженнями, введеними в багатьох державах. Не стало винятком і лікування ВІЛ. У Всесвітній організації охорони здоров'я вже заявили, що їм надходить досить тривожна інформація з великої кількості країн про дефіцит антиретровірусних препаратів, необхідних для нормальної життєдіяльності та підтримки здоров'я людей, які живуть з ВІЛ.

Всього в ВООЗ із заявою, в якій попереджається про ризик виникнення дефіциту цих ліків, вже звернулося 73 країни. У 23-х державах вже повідомляють про значне скорочення наявних запасів препаратів антиретровірусної терапії і про перебої з їх поставками.

Дану статистику ВООЗ зібрала перед конференцією Міжнародного товариства по СНІДу. Також в травні 2020 року було проведено моделювання, на підставі якого у ВООЗ склали прогноз щодо світової статистики ВІЛ/СНІД. Моделювання показало, що перебої з поставками препаратів антиретровірусної терапії у 2020 році можуть потягнути за собою збільшення вдвічі статистики смертності від ВІЛ в африканських країнах.

Головна причина перебоїв поставок ліків - це припинення або обмеження наземного та повітряного транспортного сполучення між країнами. У ВООЗ закликають уряди держав світу терміново вирішити цю проблему, інакше смертність від ВІЛ/СНІД незмінно зросте вже найближчим часом.

Автор: Ольга Купріянова

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED