Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Експерти розповіли, як уникнути негативних наслідків для здоров'я від спеки

Експерти розповіли, як уникнути негативних наслідків для здоров'я від спекиУже декілька тижнів поспіль в Україні спостерігається літня спека. Висока температура повітря – це ризики для здоров'я людини. Експерти Центру громадського здоров'я МОЗ розповіли про те, як уберегти себе від негативного впливу на організм спеки.

В першу чергу, потрібно правильно харчуватися і багато пити звичайної негазованої води. А от каву, алкоголь і солодкі напої пити в спеку не рекомендується, оскільки вони сприяють виведенню рідини з організму і зневодненню. Слід їсти багато овочів, фруктів, уникати важкої їжі: смаженої, копченої, гострої. Також слід по можливості обмежити свої фізичні навантаження, або перенести їх на ранній ранок чи пізній вечір.
На сонці потрібно перебувати якомога менше. Особливо це стосується періоду з 10:00 до 16:00. Краще в цей час перебувати в приміщенні, ідеально - з кондиціонером. Слід пам'ятати, що фільтри кондиціонера потрібно регулярно чистити, інакше від нього буде більше шкоди для здоров'я, ніж користі.

Необхідно бути обережними із засмагою. Пам'ятайте, що засмага - це сигнал шкіри про те, що вона постраждала від впливу ультрафіолетового опромінення. Тому не потрібно спеціально засмагати, особливо вдень. Краще нанести на шкіру сонцезахисний крем, якщо потрібно вийти на вулицю.

Захистити шкіру від ультрафіолету можна і за допомогою правильно підібраного одягу. Це повинні бути легкі речі вільного крою, бажано світлих кольорів і з натуральних тканин. Не забувайте про головний убір.

Лікарі попереджають: ні в якому разі не залишайте дітей і домашніх тварин в закритих автомобілях! Навіть на декілька хвилин. Це дуже небезпечно для їх життя в умовах літньої спеки.

Автор: Ольга Купріянова
 

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED