Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Через повінь на Прикарпатті починають евакуювати лікарні

Через повінь на Прикарпатті починають евакуювати лікарніПовінь, яка зараз є на Прикарпатті, може стати важким випробуванням для регіону, зокрема і в питанні боротьби з коронавірусною інфекцією COVID-19. Вже стало відомо, що районну лікарню міста Галич (Івано-Франківська область) евакуювали через повені. І це може бути тільки початок подібних евакуацій.

Через сильні дощі переважна більшість річок регіону вийшла з берегів, що спровокувало дуже масштабну повінь. Ситуацію ускладнює ще й неконтрольована вирубка лісу в горах, і тепер дерева не можуть хоча б трохи стримувати потоки води, як це було раніше. В результаті страждають люди з місцевих населених пунктів, і хворі не виняток.

Державна служба з надзвичайних ситуацій України повідомила, що лікарів і пацієнтів з районної лікарні в Галичі евакуювали, оскільки медустанову підтоплено. Ускладнює процес евакуації наявність в лікарні пацієнтів з COVID-19. Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, який зараз перебуває в зоні повені з міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим, командувачем Національною гвардією Миколою Баланом і керівником ДСНС Миколою Чечоткіним.

Оскільки ситуація в регіоні дійсно катастрофічна, логічно припустити, що це не остання лікарня в регіоні, яку потрібно буде евакуювати.

Автор: Ольга Купріянова

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED