Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

До співбесіди на посаду голови НСЗУ допущено 17 кандидатів

До співбесіди на посаду голови НСЗУ допущено 17 кандидатів2 червня 2020 року відбудеться співбесіда, яку буде проводити міністр охорони здоров'я України Максим Степанов з кандидатами на пост голови Національної служби здоров'я України. За результатами даної співбесіди може визначитися кандидат, який підходить на посаду голови НСЗУ. Всього до цього останнього етапу конкурсу допущено 17 претендентів.

У МОЗ зазначають, що документи цих 17-ти кандидатів повністю відповідають усім встановленим вимогам. Крім того, повідомляється, що всі співбесіди будуть записуватися на камеру, їх відео буде викладено у вільний доступ в інтернет. Всього на участь в конкурсі на посаду голови НСЗУ заявки подали 28 кандидатів, 17 з них відповідають всім встановленим критеріям відбору. Максим Степанов заявив: щоб уникнути звинувачень в «протягуванні» на посаду «свого» кандидата, він прийняв рішення допустити до співбесіди всіх 17-ти претендентів.

Нагадаємо, попередній конкурс на посаду голови НСЗУ не визначив переможця. У фінальну співбесіду пройшло 3 кандидати, серед яких і нинішня т.в.о. голови НСЗУ Оксана Мовчан, однак в результаті співбесіди Максим Степанов так і не визначив кандидата, який зміг би керувати НСЗУ. Оксана Мовчан звинуватила міністра в чисто формальному проведенні співбесіди. Вона заявила, що за характером бесіди було очевидно, що Максим Степанов прийняв рішення не обирати голову НСЗУ з представлених йому кандидатів: задавав лише загальні запитання, нічого по суті. В результаті був оголошений повторний конкурс. Цілком ймовірно, що ім'я нового керівника НСЗУ стане відомо вже завтра.

Посада голови НСЗУ - дуже важлива в системі охорони здоров'я України. Саме цей орган укладає договори з медичними установами країни на надання населенню послуг охорони здоров'я. Фінансування за надані пацієнтам послуги лікарні отримують саме від НСЗУ. Тому даний орган повинен очолювати професійний менеджер в сфері охорони здоров'я, не помічений в корупційних схемах.

Автор: Ольга Купріянова

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED