Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

У МОЗ назвали 240 лікарень, куди в першу чергу направлятимуть пацієнтів з COVID-19

У МОЗ назвали 240 лікарень, куди в першу чергу направлятимуть пацієнтів з COVID-19МОЗ оприлюднило список з 240-ка лікарень, в які в першу чергу будуть направляти пацієнтів з коронавірусом COVID-19. Це так звані лікарні першої хвилі. Онлайн-карту України з позначенням цих медичних установ можна побачити тут.

Лікарні, які найкраще оснащені і підходять для лікування хворих з коронавірусом, обирала влада областей і регіональні департаменти охорони здоров'я, враховуючи рекомендації Національної служби здоров'я і МОЗ. Вимоги до формування мережі даних медичних установ закріплені в розпорядженні головного державного санітарного лікаря України Віктора Ляшка від 27 березня 2020 року.

Дані медустанови обиралися за тим принципом, що хворих не повинні переводити в інші, краще оснащені лікарні, якщо їх стан погіршитися. Також хворі, які потрапили в медустанову з іншою хворобою, не повинні жодним чином контактувати з хворими на коронавірус COVID-19.

Зазначені заклади охорони здоров'я, за даними НСЗУ, оснащені необхідним обладнанням, щоб допомагати пацієнтам з коронавірусом. Кількість апаратів штучної вентиляції легенів в цих медичних установах - 1800 штук.

У МОЗ в черговий раз просять людей не звертатися самостійно в лікарні, якщо у них спостерігаються ознаки ГРВІ. В такому випадку необхідно подзвонити своєму сімейному лікареві і описати свій стан. Саме він повинен прийняти рішення про доцільність госпіталізації і викликати швидку допомогу.

У МОЗ зазначають, що в разі погіршення ситуації з поширенням COVID-19 в Україні, для лікування пацієнтів будуть використовувати не тільки зазначені лікарні першої хвилі, але і всі інші.

Автор: Ольга Купріянова

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED