Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

В Україні коронавірусом найчастіше хворіють люди віком від 30 до 49 років

В Україні коронавірусом найчастіше хворіють люди віком від 30 до 49 років38% від загального числа хворих на коронавірус COVID-19 в Україні - пацієнти віком від 30 до 49 років. Таку статистику під час одного з прес-брифінгів повідомив головний державний санітарний лікар нашої країни Віктор Ляшко.

Виходить, що зовсім не люди похилого віку, які в усьому світі входять до групи ризику по COVID-19, складають більшість хворих в Україні. Це пояснюється тим, що люди старшого віку більш сумлінно виконують умови карантину, практично завжди перебуваючи вдома. Люди ж 30-40-ка років часто продовжують ходити на роботу, в магазини за закупівлями, вони дбають і про своїх дітей, і про батьків, тому змушені вести більш активний в соціальному плані спосіб життя. Крім того, саме люди цієї вікової категорії частіше, ніж люди похилого віку, просто нехтують умовами карантину.

Станом на 27 березня 2020 року процентне співвідношення хворих на коронавірус COVID-19 в Україні було наступним:
  • 38% - пацієнти віком від 30 до 49 років;
  • 30% припадає на пацієнтів від 50 до 65 років;
  • 17% - люди від 18 до 29 років;
  • 9% - діти до 18 років;
  • 6% - люди старше 65 років.
У МОЗ продовжують стверджувати, що врятувати Україну від катастрофічного поширення хвороби може тільки жорсткий карантин і його дотримання всіма громадянами. Тому від людей вимагають виконувати всі приписи, перебувати вдома, по можливості працювати з дому, виходити на вулицю тільки в магазин чи аптеку. Нагадаємо, поки карантин в Україні продовжили до 24 квітня 2020 року.

Автор: Ольга Купріянова

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED