Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Самоізоляція під час карантину через COVID-19: кому потрібна і як організовується?

Самоізоляція під час карантину через COVID-19: кому потрібна і як організовується?Самоізоляція - це утримання від будь-яких контактів з іншими людьми, щоб уникнути ризику їх інфікування та подальшого поширення хвороби. Саме самоізоляцію часто рекомендують людям, у яких є ймовірність виявити коронавірус COVID-19. Що ж потрібно знати про самоізоляцію?

Отже, самоізоляція потрібна людям, які:
  • вже здали аналіз на COVID-19 і очікують на його результат;
  • були в контакті з людьми, у яких виявили коронавірус COVID-19;
  • недавно повернулися з країн, де є спалахи COVID-19, навіть якщо у них не спостерігається ніяких симптомів хвороби (оскільки COVID-19 на сьогодні є практично скрізь, самоізолюватись потрібно всім людям, які нещодавно прибули з-за кордону).
Самоізоляція через ризик зараженням COVID-19 повинна тривати не менше 14-ти. Бажано заздалегідь підготуватися до самоізоляції: закупити продукти, організувати все для можливості працювати дистанційно, попросити родичів або друзів доставляти до ваших дверей свіжі продукти, визначитися з контактною особою, до якої можна буде звертатися за допомогою в разі потреби. Якщо ви проживаєте в квартирі або будинку не один, по можливості під час ізоляції користуйтеся окремою кімнатою та санвузлом, провітрюйте приміщення, споживайте їжу і готуйте окремо від інших членів сім'ї.

Під час самоізоляції потрібно регулярно мити руки з милом, робити вологе прибирання. Якщо все ж виникла необхідність покинути будинок, потрібно одягнути на себе медичну маску і звести до мінімуму контакти з людьми.

Якщо під час самоізоляції з'явилися симптоми ГРВІ, потрібно терміново подзвонити своєму сімейному лікареві або в швидку допомогу, якщо симптоми сильні, а/або сімейний лікар недоступний.

Автор: Ольга Купріянова

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED