Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

До 40% випадків дитячого фарингіту провокує стрептококова інфекція

До 40% випадків дитячого фарингіту провокує стрептококова інфекціяБета-гемолітичний стрептокок групи А - один з найбільш поширених збудників бактеріальних інфекцій у людини. Найчастіше він провокує ураження верхніх дихальних шляхів, але також може стати причиною шкірних гнійних захворювань, ускладнень тих чи інших хвороб.

Саме стрептококова інфекція часто провокує одну з найпоширеніших дитячих хвороб - фарингіт. Про це повідомляє Центр громадського здоров'я на своїй сторінці в Facebook. Найчастіше стрептокок групи А передається повітряно-крапельним шляхом під час кашлю, чхання, тісного контакту з хворим через слизові верхніх дихальних шляхів.

Крім фарингіту стрептококова інфекція групи А провокує тонзиліт, скарлатину, і багато інших інфекційні недуги. Іноді вона навіть може викликати синдром токсичного шоку у людини, спровокувати сепсис. Джерело інфекції - хворі люди, а також носії бактерії Streptococcus pyogenes. Тобто, людина може не мати симптомів захворювання, проте вона при цьому буде заражати інших людей.

У результаті потрапляння в організм стрептококової інфекції у людини виробляється 2 види імунітету: антитоксичний і антибактеріальний. Перший - довічний. Ось чому на скарлатину можна хворіти всього 1 раз за все життя. Антибактеріальний же імунітет нестійкий, тому локальні стрептококові інфекції можуть періодично повторюватися.

Лікується стрептококова інфекція антибіотиками, але лише після лабораторного підтвердження діагнозу. Не можна приймати антибіотики профілактично або без призначення лікаря. Медики рекомендують підвищену увагу приділити профілактиці потрапляння даної інфекції в організм. Для цього потрібно часто мити руки з милом, повноцінно харчуватися, регулярно перебувати на свіжому повітрі, вести фізично активний спосіб життя.

Автор: Ольга Купріянова


Медична платформа

Медичні меблі в ITMED