Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Розроблено українські тест-системи для діагностики коронавірусу COVID-19

Розроблено українські тест-системи для діагностики коронавірусу COVID-19 Українська молекулярно-генетична лабораторія Diagen заявила про власну розробку тест-систем для визначення коронавірусу COVID-19. В їх основі - полімеразна ланцюгова реакція. Перша партія даних тест-наборів вже зареєстрована відповідно до українського законодавства.

Виробник заявляє, що розроблені ним тест-системи визначають наявність коронавірусу COVID-19 в зразках у95% зі 100%. Для проведення тестування необхідний мазок з носоглотки пацієнта. Результат буде через 4 години після потрапляння зразків до лабораторії.

У компанії Diagen заявляють, що готові будуть виготовляти дані тест-системи, якщо виникне в цьому необхідність. Під необхідністю розуміють запит від Центру громадського здоров'я або іншої відповідальної за діагностику структури, як української, так і іноземної.

Відзначається, що компанія Diagen почала процес розробки тест-систем на визначення китайського коронавірусув січні 2020 року. На розробку системи пішло близько 2-х тижнів. Всі витрати на розробку тест-систем взяла на себе компанія Diagen. Це не експрес-діагностика, а саме високоточні тест-системи для підтвердження діагнозу лабораторно. Експрес-тестів на визначення коронавірусу COVID-19 поки немає ніде в світі.

Нагадаємо, 6 лютого повідомлялося про те, що Україна отримала тест-системи для визначення коронавірусу, які були закуплені за кошти держбюджету. Це тест-системи німецького виробництва, на їх закупівлю пішло близько 40 тисяч гривень. Передбачалося, що їх вистачить на діагностику 25-30-ти випадків коронавірусу. Станом на сьогодні в Україні немає жодного лабораторно підтвердженого випадку коронавірусу COVID-19.

Автор: Ольга Купріянова

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED