Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Лікарня "Феофанія" стане доступною для усіх українців

Лікарня "Феофанія" стане доступною для усіх українцівКабмін та Держуправління справами повинні вжити заходів для забезпечення лікування українців у «Феофанії».

Президент України Володимир Зеленський підписав наказ, згідно з яким уряд та Державне управління справами повинні забезпечити доступність для громадян медичної допомоги, що надається елітної клінічною лікарнею «Феофанія».

«Кабінету міністрів України та Державному управлінню справами у тримісячний строк вжити заходів, необхідних для забезпечення доступності для громадян сучасних методів діагностики та лікування, високоспеціалізованої медичної допомоги, що надається клінічною лікарнею «Феофанія» Державного управління справами», – йдеться в наказі, який набирає чинності 15 січня 2020 року.

У МОЗ зазначили, що всі установи, в тому числі й відомчі, які надають медичну допомогу, повинні змінити свій статус, тобто перетворитися у комунальні некомерційні підприємства, та заключити договори з НСЗУ на надання медичних послуг.

«Позиція МОЗ України: в результаті змін у системі охорони здоров'я в Україні має бути створено єдиний медичний простір. Відомчі медичні заклади, в тому числі клінічна лікарня «Феофанія» та установи НАМНУ, повинні перейти на принцип «гроші ходять за пацієнтом», – зазначили в МОЗ.

Нагадаємо, що лікарня «Феофанія» – медичний заклад, підпорядкований Державному управлінню справами. Як правило, в ньому проходять лікування та обстеження державні службовці України, працівники дипломатичного корпусу понад 130 іноземних держав та відповідальних міжнародних організацій, а також громадяни, у яких є особливі заслуги перед Україною в умовах мирного, надзвичайного та військового стану.

Автор: Наталія Холявицька

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED