Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

МОЗ України затвердило рекомендації зі збору потреби в ліках для державних закупівель

МОЗ України затвердило рекомендації зі збору потреби в ліках для державних закупівельМОЗ України оновило рекомендації, за якими регіони щорічно формують потребу в лікарських засобах та медичних виробах.  Ці методичні рекомендації допоможуть точніше формувати потребу та економити кошти.
 
Оновлення відбулося за 23 напрямами закупівель, в основному мова йде про орфанні захворювання.
 
Відповідний наказ МОЗ вже набрав чинності.
 
Новий підхід вже був використаний в цьому році за частиною напрямків та довів свою ефективність.  Загальний бюджет програм, потреба для яких розраховувалася за новою методикою, був 1 млрд грн, а завдяки верифікації загальний обсяг замовлення змінився на 102 млн гривень, а це - 10% від загального бюджету даних програм.

У 2020 році методика буде використана для ще більшої кількості напрямків, за якими потреба буде визначатися адресно, а потім підтверджуватися шляхом проведення логічного та арифметичного контролю.
 
Методика містить дані про пацієнта: ініціали, вік, вага, ступінь тяжкості хвороби, тип хвороби тощо.  Верифікація відбувається в веб-інструменті, тому всі зміни відразу видно онлайн, це зменшує витрати часу, необхідні для формування потреби.
 
Збір на потреби став більш прозорим та простим у використанні.  Це впливає на терміни планування, процес закупівлі та забезпечення пацієнтів ліками, а також ефективність використання коштів, а отже і можливість отримання пацієнтами необхідних ліків.
 
Методичні рекомендації були розроблені спільно з експертами Київської школи економіки за підтримки проекту USAID's SAFEMed Project.

Автор: Наталія Холявицька

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED