Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Київська область стане пілотним регіоном по запуску системи трансплантації

Київська область стане пілотним регіоном по запуску системи трансплантації Заступник міністра охорони здоров’я Михайло Загрійчук повідомив, що міністерство планує запускати систему трансплантації в Київській області, в процесі вивчаючи особливості логістики і алгоритму роботи.

Відомство працює над створенням так званих округів. Першим стане Київський трансплантаційний округ. Міністерство вирішило відпрацювати всі проблемні моменти на прикладі одного року, щоб розповсюджувати вже відпрацьовану систему в інших регіонах. Заступник міністра розповів про плани відомства на зустрічі з працівниками 5-ї Київської міської клінічної лікарні.

На зустрічі було сказано, що вже визначено, де будуть розташовані центри трансплантації, в яких будуть проводитись операції з пересадки органів. Зокрема, в Київському трансплантаційному окрузі це будуть 3 медичні заклади: Інститут раку, Інститут ім. Амосова, Інститут ім. Шалімова.

В зазначених закладах проводиться активна робота по впорядкуванню списку реципієнтів. Всі, хто входить в список, повинні пройти детальний огляд і бути готовим почути дзвінок про наявність донорського органу будь-який момент.

Також міністерство вже визначилось з базами потенційного забору органів. Міністерство наголошує, що відмовилось від попереднього переліку закладів, що складало базу для забора органів. Замість однієї потужної Лікарні швидкої медичної допомоги будуть використовуватись всі медичні заклади, де є реанімація. Адже в закладах охорони здоров’я, в яких фіксуються інфаркти, політравми та неврологічні діагнози, може потенційно фіксуватись наявність донорських органів.

Крім цього, заступник міністра вказав на необхідність налагодження ефективної системи оперативного зв’язку між реанімаційними відділеннями та центрами трансплантації. Важливо також створити єдиний реєстр реципієнтів, якого поки що немає. Немає також навіть приблизного розуміння того, скільки людей, що помирають, могли б виступити донорами. 

Джерело: itmed.org

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED