Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Оперативні дані щодо захворюваності на грип, ГРВІ, дифтерію

Оперативні дані щодо захворюваності на грип, ГРВІ, дифтеріюЗа минулий тиждень (04–10.11) на ГРВІ захворіла 150 171 особа, із них 66,5 % діти. Інтенсивний показник захворюваності становить 392,7 на 100 тисяч населення, що на 17,6% менше епідемічного порогу по Україні.

Зареєстровано 6 випадків серед пацієнтів, клінічний стан яких підлягає визначенню випадку грипоподібного захворювання, та 20 випадків тяжкої гострої респіраторної інфекції. У країні відсутня циркуляція вірусів грипу.

За звітний тиждень не зареєстровано жодного летального випадку внаслідок грипу.

Упродовж звітного тижня проти грипу вакциновано 34 165 людей, а з початку епідемічного сезону щеплення зробили 125 008 осіб.

Детальніше — в інформаційному бюлетені Центру грипу та ГРВІ.

Грип — це гостре респіраторне захворювання, спричинене вірусом. Легко передається від людини до людини переважно через кашель, чхання або ж близький контакт. Будь-хто у будь-якому віці може захворіти на грип. Симптоми грипу виникають раптово і можуть тривати від кількох днів до кількох тижнів. Не займайтеся самолікування - звертайтеся до лікаря. 

Найкраща профілактика грипу — це щорічна вакцинація.

За оперативними даними Центру громадського здоров’я МОЗ України, станом на 13 листопада 2019 р. встановлено 23 клінічних діагнози “дифтерія”. 

За період 2010-2018 років було зареєстровано 56 хворих на дифтерію. Летальних випадків зареєстровано не було. 

МОЗ України наголошує, що вакцинація від дифтерії дозволяє захистити себе і близький від тяжких наслідків хвороби. В Україні наявна якісна вакцина від дифтерії в усіх областях. Безоплатне щеплення можна отримати звернувшись до педіатра, терапевта чи сімейного лікаря, з яким у вас укладена декларація.

Джерело: http://moz.gov.ua

 


Медична платформа

Медичні меблі в ITMED