Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Поради лікарів: як уникнути зараження дифтерією?

Чи можна врятуватись від дифтерії і як це зробить?За 2018 рік в Україні реєструють вже другий випадок зараження дифтерією. Хвороба зафіксована на Луганщині в м. Рубіжному. Перший випадок дифтерії також зареєстровано на Луганщині. Про це розповідає Володимир Курпіта, голова Центру громадського здоров’я.

Посадовець пояснює, що потрібно пройти вакцинацію і дорослим, і дітям. Наразі в країні це можна зробити без проблем, адже в усіх регіонах вакцини достатньо. Проблема в тому, що українці зараз не мають колективного імунітету від дифтерії. Пан Курпіта нагадує, що для захисту від дифтерії кожен дорослий повинен проводити повторну вакцинацію починаючи з 16 р. кожні 10 років.

Кожен українець повинен запам’ятати – єдиний спосіб захиститись від дифтерії – вакцинація. З 1991 по 1998 роки в Україні була епідемія дифтерії, яка забрала життя в 700 осіб. Загалом за 7 років захворіло близько 200 тисяч людей.

Наразі в Україні складна ситуація з рівнем вакцинації від дифтерії. Тільки половина малюків отримали три необхідні вакцини, які мають бути зроблені до 1,5 року. А багато дорослих останню повторну вакцинацію проходили у 16 років, ігноруючи необхідність повторювати її через кожні 10 років.

Автор: Інна Зарицька
© Медичний портал Здоров-Інфо
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED